Review: Babymoov luchtbevochtiger

Babymoov is al twintig jaar op de markt om slimme baby artikelen te maken. Hun doel is om ingenieuze en vernieuwende oplossingen te bedenken om het leven makkelijker te maken. Zo is ook de Babymoov luchtbevochtiger tot stand gekomen.

Review: Babymoov luchtbevochtiger

Ze ondervonden namelijk dat baby’s beter slapen als de luchtvochtigheid in de kinderkamer goed is. Daarom hebben zij ook hun slimme luchtbevochtigers op de markt gebracht: de Babymoov luchtbevochtiger Hygro en Babymoov luchtbevochtiger Hygro +. (De Hygro staat links op de afbeelding, en de Hygro+ rechts.)

Bovendien hadden ze ook de Badabulle luchtbevochtiger, maar deze is nergens meer verkrijgbaar. Kortom, de Babymoov bevochtigers zijn dus op de markt gebracht als luchtbevochtigers voor de babykamer.

Babymoov luchtbevochtiger Hygro
Babymoov luchtbevochtiger Hygro+

Bekijk de Hygro bij bol.com ›Bekijk de Hygro+ bij bol.com ›


Overeenkomsten

Allebei de Babymoov luchtbevochtigers hebben geen filter. Dit wil zeggen, geen filter die vervangen moet worden. Het schoonmaken moet dus gebeuren met de hand om te voorkomen dat er viezigheid in de lucht komt. Bovendien hebben beide luchtbevochtigers levenslange garantie als je binnen 2 maanden na aankoop dit bij Babymoov aanvraagt.

Andere overeenkomsten zijn dat de vochtigheidsgraad bij beide apparaten instelbaar is, dat ze allebei een vermogen van 25 Watt hebben en dat ze automatisch uitschakelen als de tank leeg is. Dit maakt het apparaat veilig voor in een babykamer. Bovendien zijn beide bevochtigers een veilige ultrasoon, hij werkt op nanotechnologie en niet met hete stoom.  

Er zijn wel een hoop verschillen tussen de Babymoov luchtbevochtiger Hygro en de Babymoov luchtbevochtiger Hygro +, deze zijn vormgegeven in onderstaand tabel.

 Babymoov luchtbevochtiger Hygro  Babymoov luchtbevochtiger Hygro +
Inhoud1,8 liter2,5 liter
Geschikt voor ruimtesTot 15m2Tot 20m2
Geluidsniveau45 dB25 dB
Hygrometer✔️
Continu navulbaar✔️
StoomuitlaatVast360° draaibaar
Instelbare luchtuitlaat✔️
Verrijdbaar✔️
Indicatielampje✔️
Veiligheid uitschakelen✔️
Gebruiksduur18 uur22 uur
Afmetingen25 x 22 x 37 cm26,8 x 24,2 x 35 cm
Gewicht1120 gram2016 gram
Aroma dispenser✔️
Touch screen✔️
Timer✔️
Gemiddeld aantal sterren uit reviews4,1 uit 100+4,3 uit 950+
Prijs€ 60,-€ 99,-

De belangrijkste verschillen

Ten eerste is het geluidsniveau duidelijk anders. De Hygro + is een stuk zachter (25 dB), dit is fijner voor een baby om door te slapen, en bovendien hoor je ook geen ruis via de babyfoon. Ten tweede, de tankinhoud is ook beduidend verschillend. Zo heeft de Hygro maar een inhoud van 1,8 liter, goed voor 18 uur gebruik, en de Hygro + een inhoud van 2,5 liter, goed voor 22+ uur verbruik.

De tankinhoud is belangrijk voor het feit hoe vaak er bijgevuld moet worden.  Bovendien is het bijvullen bij de Hygro+ een stuk makkelijker gedaan dan bij de Hygro.

De stoomuitlaat is bij de Hygro+ 360° draaibaar, zo weet je zeker dat de stoom niet richting jouw kindje blaast en ook geen natte plekken op de muur of ondergrond achterlaat.

Babymoov luchtbevochtiger Hygro+

Een ander groot verschil is het aantal gebruikersbeoordelingen van de Babymoov luchtbevochtiger Hygro en de Babymoov luchtbevochtiger Hygro +. Zo krijgt de Hygro + 4,3 uit 5 sterren van meer dan 950 beoordelingen, en de Hygro een 4,1 uit 5 sterren van 100+ beoordelingen.


Wat zeggen de reviews?

Babymoov luchtbevochtiger Hygro+

Over de Babymoov luchtbevochtiger Hygro+

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de kwaliteit van de Babymoov luchtbevochtiger Hygro+. Veel gebruikers raden het apparaat dan ook aan voor in de kinderkamer, maar ook zeker voor in de eigen slaapkamer.

De verschillende kleuren lichten is ook een extra leuke functie van het apparaat. Zie hier een paar citaten uit reviews:

“Geweldig design, leuk dat er een variëteit aan kleuren zijn.”
“Zou het zeker aanbevelen aan andere ouders.”

“Heb hem eerst voor mijn kinderen gekocht, maar nu ook een zelf aangeschaft, ik slaap ook een stuk beter.”

“Geweldige luchtreiniger met esthetische looks!”

“Het helpt mijn kinderen in slaap te vallen.”

“Sterk aanbevolen”.

Babymoov luchtbevochtiger Hygro

Over de Babymoov luchtbevochtiger Hygro

Over het algemeen zijn veelgenoemde termen effectief, praktisch en eenvoudig. Dit past ook bij het beeld van de luchtbevochtiger aan de hand van de specificaties.

Veel aankomende ouders gebruikten het eerst in hun eigen slaapkamer en waren erg tevreden met hoe hun slaap verbeterde. Bovendien hadden ze minder last van gezondheidsproblemen zoals neusverkoudheid, en verstopte holtes. Een paar citaten:

 “Heel simpel maar effectief”.

“Gemakkelijk te gebruiken en aan te passen!”

“Van de 3 die we de afgelopen 6 maanden hebben getest, voldoet deze aan alle criteria: niet luidruchtig, gebruiksvriendelijk, sober ontwerp, perfect bevochtigend.”

“Het ontwerp is cool.”

“Perfect voor de slaapkamer.”

Dus voor beide luchtbevochtigers zijn er ook aandachtspunten volgens de reviews. Zo moet je bij de Babymoov luchtbevochtiger Hygro+ erop letten dat je voor de aroma therapie erg weinig olie in het apparaat doet (zoals beschreven op bij de handleiding). Doe je hier teveel in dan kan het zijn dat het apparaat vast loopt.

Een aandachtspunt voor de Babymoov luchtbevochtiger Hygro is dat deze een vochtplek achterlaat op de plek waar deze staat. Vooral als deze langere tijd op volle kracht werkt. Advies is om hier dan even een handdoek onder te leggen. Daarnaast gaat deze luchtbevochtiger kapot als er oliën in gedaan worden, daar is deze niet voor gemaakt.


Dus dan is de Hygro+ beduidend beter?

Ja, qua specificaties zeker wel. De grootste nadelen zijn dat hij iets zwaarder is, dankzij de grotere tank, en dat hij iets meer kost. Maar de Hygro+ heeft duidelijk een betere prijs-kwaliteit verhouding dan zijn zusje, de Hygro.  

Conclusie: beide Babymoov luchtbevochtigers zijn van goede kwaliteit en zorgen voor de slaap van jouw kleintje!

Bekijk de Hygro bij bol.com ›Bekijk de Hygro+ bij bol.com ›