Stoombevochtiger kopen? De beste van 2021 op een rij!

Is een stoombevochtiger de beste luchtbevochtiger?

Een stoombevochtiger is de originele bevochtiger, en werkt op traditionele manier. Water wordt verwarmd zodat het stoom wordt, en dat wordt in de lucht vrijgelaten. Tegenwoordig werken ze op elektriciteit en wordt de stoom afgekoeld voordat deze de machine verlaat.

De bacteriën in het water gaan dood doordat deze gekookt is voordat deze in de lucht komt. Vandaag de dag maken veel stoombevochtigers ook gebruik van Nano-Cloud of/en zilver technologie die ziektekiemen en bacteriën doden voordat deze verdampt worden in de lucht.

UV licht stoombevochtigers worden door het gebruik van UV-lichtstralen ook wel licht bevochtigers genoemd, deze lichtstralen doden efficiënt bacteriën, schimmels en gisten.

Voordelen en nadelen

De grootste voordelen aan stoombevochtigers zijn dat ze het snelst de luchtvochtigheid op pijl kunnen brengen, en relatief gezien de grootste ruimte tegen de laagste (aanschaf) prijs kunnen bevochtigen.

De grootste nadelen zijn dat ze met gekookt water werken, dus minder veilig zijn voor huizen met kinderen en huisdieren, en dat ze ook niet zuinig zijn in energieverbruik.

Dit zijn de beste stoombevochtigers van nu op een rijtje!


Boneco S450

Boneco S450

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Expert ›

Deze fijne luchtbevochtiger heeft als extra mogelijkheid om geur oliën toe te voegen om een heerlijke geur in huis te verspreiden. Ondanks dat dit een stoombevochtiger is heeft de producent hem kindvriendelijk weten te maken. De ClearMist technologie zorgt ervoor dat de stoom die uitgestoten wordt bacterievrij, veilig en handwarm is.

De Boneco luchtbevochtiger zal altijd een bubbelend geluid van kokend water afgeven, dus geluidstil is deze niet. Echter wordt dit geluid niet als storend ervaren. Deze bevochtiger heeft een gebruiksvriendelijk display, wat tevens ook het bedieningspaneel is waar de huidige luchtvochtigheid makkelijk op af te lezen en bij te stellen is.

Type bevochtiger: Stoombevochtiger
Maximale oppervlakte: 60 m²
Geluidsniveau: 35 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 7 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 230,-

✔️ Ideaal voor in de woonkamer
✔️ Aromatherapie functie aanwezig
✔️ Goede kwaliteit
Antikalkfilter moet elke vier weken vervangen worden (als er geen gebruik gemaakt wordt van de automatische ontkalkingsstand
)


Boneco S250

Boneco S250

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Expert ›

Deze Boneco luchtbevochtiger gemaakt door de Zwitserse producten Boneco heeft een mooi wit design. Daarnaast is hij met zijn 2,5 kilo en zijn formaat L32 x B17 x H28 cm een stijlvolle toevoeging in een woonkamer of werkkamer. Bovendien heeft deze stoombevochtiger ook een aromatische functie om geur oliën te verspreiden, mocht dit gewenst zijn.

Het waterreservoir heeft maar 3 liter, dus die zal je regelmatig moeten bijvullen. Dit kan eenvoudig door de tank te verwijderen en te vullen onder de kraan dankzij zijn handige handgreep. Door het transparante venster is het waterniveau ook zelf in de gaten te houden.

Type bevochtiger: Stoombevochtiger
Maximale oppervlakte: 60 m²
Geluidsniveau: 35 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 3 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 130,-

✔️ Inclusief timerfunctie
✔️ Vijf standen, inclusief hygrostaat
✔️ Automatische ontkalking
Geen afstandsbediening of app


Stadler Form Fred

Stadler Form Fred

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Coolblue ›

Deze stoombevochtiger genaamd Fred wordt je nieuwe vriend. Met zijn stijlvolle witte UFO-design inclusief vreemde pootjes is hij een opvallend apparaat met futuristische trekjes. Dankzij zijn pootjes is hij erg stabiel, en zal hij niet snel omvallen. Daarnaast is de bediening ook erg makkelijk, en spreekt het voor zich welke knop waarvoor dient.

Ook qua innerlijk mag Fred er echt wezen! De luchtvochtigheid is met dit beestje in te stellen van 20% tot 90%, wat een groot bereik is. Daarnaast kan je dankzij ingebouwde hygrostaat ook de luchtvochtigheid in de ruimte automatisch laten regelen door Fred. Echt een topper!

Type bevochtiger: Stoombevochtiger
Maximale oppervlakte: 40 m²
Geluidsniveau: 26 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 3,7 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 140,-

✔️ Goede prestaties voor een fijne atmosfeer
✔️ Compact en futuristisch design
✔️ Snelle resultaten
Bijna iedere dag bijvullen


Lanaform LA120119 New Vapolux

Lanaform LA120119 New Vapolux

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij FonQ ›

Deze LA120119 stoombevochtiger van Lanaform heeft een blauw led licht, en is omhult door zwart rubber. Dit apparaat heeft drie verschillende standen om de snelheid van verdamping te bepalen, laag, gemiddeld en hoog. Daarnaast kan ze maximaal 11 uur achter elkaar doorlopend stoom verdampen.

Overigens stoot deze luchtbevochtiger ook negatieve ionen uit, die stof in de lucht verzwaren en naar de grond brengen, waardoor de lucht schoner wordt. Het heeft dus ook een lucht reinigingsfunctie. Daarnaast is het met deze stoombevochtiger ook mogelijk om etherische oliën mee te verspreiden.

Type bevochtiger: Stoombevochtiger
Maximale oppervlakte: 20 m²
Geluidsniveau: 35 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 4,5 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 95,-

✔️ Werkt naar behoren
✔️ Makkelijk in te stellen
✔️ Goede prijs/kwaliteit verhouding
Te veel licht voor in de slaapkamer door het blauwe LED licht

Hygrometer niet altijd even nauwkeurig


CASO Air Vital Pro

CASO Air Vital Pro

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Coolblue ›

De CASO Ari Vital Pro is een unieke stoombevochtiger met elegant design. Het unieke aan deze luchtbevochtiger is dat hij een stoomtuit heeft die 360° draaibaar is, en dat deze bediend kan worden met een touch pad. Verder kan dit apparaat ook op afstand bediend worden door de bijbehorende infrarood afstandsbediening.

Met een watertank van 6 liter heeft de Ari Vital Pro luchtbevochtiger een mogelijkheid om ruimtes van 100 m3 te bevochtigen, van luchtvochtigheden van 40% tot 80%! Daarnaast is deze bevochtiger erg duurzaam, en in de lange termijn een voordelige koop.

Type bevochtiger: Stoombevochtiger
Maximale oppervlakte: 40 m²
Geluidsniveau: 17 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 6 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 185,-

✔️ 360° draaibaar stoomtuit
✔️ Ioniserende functie: lucht reiniger
✔️ Touchscreen bedieningspaneel
Lastig om de tank zonder knoeien terug te plaatsen