Droge lucht in huis? Top 7 luchtbevochtigers!

Voelt de lucht in huis aan als een woestijn? Droge lucht in huis is erg vervelend, maar helaas is droge lucht in huis een veelvoorkomend probleem. De enige oplossing is door de lucht te bevochtigen.

Dit kan op verschillende manieren, een raam open zetten zodat frisse natte lucht naar binnen kan, planten houden, of door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een luchtbevochtiger werkt het beste tegen de droge lucht in huis, zonder dat je veel hoeft te doen. Planten zijn veel werk, en je wilt niet de kou van het open raam.

Zo heb je verschillende luchtbevochtigers, de goedkoopste zijn radiator bevochtigers. Helaas zijn die ook niet bevorderlijk voor de gezondheid omdat ze makkelijk bacteriën en schimmels de lucht in drijven. Als gevolg heb je geen last van droge lucht in huis, maar wel van een nare verkoudheid.

Maar wat dan? Dan is een elektrische luchtbevochtiger erg handig. Helaas is het kiezen van een goede luchtbevochtiger niet zo makkelijk, want er zijn wat specificaties waar je rekening mee moet houden.

Wil je dat de luchtvochtigheid zichzelf regelt, wil je er een die veilig is voor honden en kinderen, wat is het maximale geluidsniveau dat je wilt, ga je hem ook gebruiken in de slaapkamer, wat is de maximale oppervlakte dat je wilt bevochtigen, etc. Hoe kies je zo iets?

Om je te helpen heb ik een lijst van 7 goede luchtbevochtigers tegen een droge lucht in huis opgesteld, op basis van gebruikersbeoordelingen, specificaties en prijs-kwaliteit verhouding.


Medisana UHW

Medisana UHW luchtbevochtiger tegen droge lucht in huis

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Wehkamp ›

De Medisana UHW werkt uitstekend tegen droge lucht in huis, hij heeft meerdere ventilatie functies. De inhoud van de tank is van buitenaf te zien, zo heb je zicht op hoe vol hij is. Bovendien stopt de bevochtiger ook automatisch als de tank leeg is, zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Met meer dan 3000+ gebruikersbeoordelingen zijn er vooral veel positieve te vinden. Voor deze prijs is het een top apparaat, makkelijk te reinigen, meerdere standen, eenvoudig in gebruik, hij kan tegen een stootje, en doet wat hij moet doen: de lucht bevochtigen

Type bevochtiger: Ultrasoonbevochtiger
Maximale oppervlakte: 30 m²
Geluidsniveau: 30 dB
Hygrometer: Nee
Inhoud waterreservoir: 4,2 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 45,-

✔️ Veel verkocht
✔️ Goede prijs-kwaliteitsverhouding

✔️ Met transparante watertank
✔️ Eenvoudig in gebruik
✔️ 4,2 uit 5 sterren van 3000+ reviews
Geluid


Stadler Form Oskar

Stadler Form Oskar

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Coolblue ›

Deze koudwaterverdamper is uitermate geschikt voor een huishouden waar niet te veel naar de luchtvochtigheid omgekeken wil worden. Eigenlijk is het de meest luie vorm van lucht bevochtigen. Je zet een koudwaterverdamper aan, en deze stopt automatisch als deze op een goede luchtvochtigheidsgraad zit, wordt de lucht weer droger? Dan gaat hij automatisch aan.

Naast energie efficiënt is hij ook veilig voor huishoudens met kinderen en dieren, er komt geen hete stoom vrij. De Stadler Form Oskar is in verschillende kleuren te verkrijgen, en ook voor verschillende oppervlakte groottes. Zo is er voor elk huishouden wel een Stadler Form Oskar geschikt!

Type bevochtiger: Koudwaterverdamper
Maximale oppervlakte: 50 m²
Geluidsniveau: 26 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 3,5 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 150,-

✔️ Meer dan 500 reviews
✔️ Bijvullen zonder uit te zetten
✔️ Meet continue de vochtigheidsgraad dankzij de hygrostaat

➖ Filter dient vervangen te worden


Philips HU4803/01

Philips HU4803/01 bevochtiger werkt tegen droge lucht in huis

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Coolblue ›

Deze koudwaterverdamper van Philips heeft een simpel maar elegant design, waardoor hij thuis is in elk huis! Hij werkt supergoed tegen droge lucht in huis dankzij de Philips NanoCloud-technologie, waardoor er kleine dampdeeltjes in de lucht gaan.

Deze dampdeeltjes worden goed gefilterd dankzij de fijne Philips luchtbevochtiger filter. Bovendien zorgt deze koudwaterverdamper voor een betere verdeling van de deeltjes dan bijvoorbeeld met een ultrasoon bevochtiger. Zo wordt de lucht ideaal bevochtigd, en verdwijnen je gezondheidsklachten over tijd.

Type bevochtiger: Koudwaterverdamper
Maximale oppervlakte: 25 m²
Geluidsniveau: 26 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 100,-

✔️ Met NanoCloud-technologie
✔️ Eenvoudig in gebruik
✔️ Goede prijs-kwaliteit verhouding

✔️ Veel verkocht


Clean Air Optima CA-607

Clean Air Optima CA-607 luchtbevochtiger

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Expert ›

Met zijn smaakvolle witte design is deze luchtbevochtiger een pareltje voor elk interieur. Dankzij het eenvoudige display is af te lezen wat de vochtigheidsgraad is, en is deze makkelijk bij te stellen. Dankzij de UVC-sterilisatie ben je gegarandeerd van gezonde lekkere lucht in huis.

Deze luchtbevochtiger heeft ook een ionisator functie. Dat wil zeggen dat hij de lucht ook reinigt, zo blijven er geen ziektekiemen in de lucht hangen. Nog een bonus, deze luchtbevochtiger is geschikt voor grote ruimtes tot wel 65m2 werkt hij uitstekend. Erg goede prijs-kwaliteit verhouding!

Type bevochtiger: Ultrasoonbevochtiger
Maximale oppervlakte: 65 m²
Geluidsniveau: 25 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 5,5 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 170,-

✔️ Grote watertank
✔️ Mooi design
✔️ Goede prijs/kwaliteit verhouding
Hygrometer wijkt een beetje af


Clean Air Optima CA-803

Droge lucht in huis? Clean Air Optima CA803

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Mediamarkt ›

Met deze een elegante Clean Air Optima luchtbevochtiger is er altijd een juiste instelling voor jouw huis te vinden.  Er zijn namelijk verschillende instellingen die veranderd kunnen worden, het tempo van bevochtiging, en de sterkte van de ventilator luchtstroom. Bovendien heeft hij ook nog vier automatische standen: de slaapstand, kinderstand, autostand en de gezondheidsstand.

Met een waterreservoir van 4 liter hoef je niet bang te zijn dat hij om de haverklap bijgevuld moet worden. Zo heb je weinig omkijken naar het apparaat. Bovendien werkt hij op luchtwasser technologie in combinatie met een koolstoffilter, wat ervoor zorgt dat ook onaangename geurtjes gefilterd worden in het huis. Top staaltje techniek dus!

Type bevochtiger: Luchtwasser
Maximale oppervlakte: 36 m²
Geluidsniveau: 25 dB
Hygrometer: Ja
Inhoud waterreservoir: 4 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 350,-

✔️ Geen kalkaanslag in de ruimte
✔️ Compacte luchtbevochtiger

✔️ Weinig geluid
✔️ Gaat allergieën en hooikoorts tegen


Duux Tag

Duux Tag werkt tegen droge lucht in huis

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com › Bekijk deze bevochtiger bij Coolblue ›

Deze leuke luchtbevochtiger valt op door zijn lieve rondingen, het is echt een plaatje om in je huis te hebben. Maar naast uiterlijk heeft hij ook een goed innerlijk. Dankzij de tank van 2,3 liter raakt hij niet snel leeg, en gaat hij een ruime tijd mee.

Bovendien is deze ultrasoon bevochtiger geschikt om ruimtes tot 100m3 te bevochtigen. Hij maakt gebruik van ultrasoon technologie, hierbij bewegen de deeltjes zo snel dat de lucht het schoon maar bevochtigd wordt. Deze luchtbevochtiger is een aanrader om te hebben!

Type bevochtiger: Ultrasoonbevochtiger
Maximale oppervlakte: 30 m²
Geluidsniveau: 34 dB
Hygrometer: Nee
Inhoud waterreservoir: 2,3 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Ja
Prijs: ± € 80,-

✔️ Mooie vorm
✔️ Makkelijk bij te vullen

✔️ Beschikbaar in twee kleuren
Kwetsbaar


Good Days | Draadloze Luchtbevochtiger| Humidifier | 750 ML – Wit

Good Days | Draadloze Luchtbevochtiger| Humidifier | 750 ML – Wit tegen droge lucht in huis

Bekijk deze bevochtiger bij bol.com ›

Dit is een relatief nieuwe luchtbevochtiger op de Nederlandse markt, er zijn nog niet heel veel recensies te vinden over deze bevochtiger. Wel wordt hij door bol.com aangeraden als goede potentiële luchtbevochtiger. Bovendien is hij in Rusland wel al langere tijd te koop, en hier krijgt hij gemiddeld een 4,1 uit 5 sterren van 50+ reviews.

Deze luchtbevochtiger heeft geen luxe functies, maar hij bevochtigd de lucht zeker goed. Zoals een koudwaterverdamper beaamt is hij stil in gebruik. Omdat hij draadloos is, en stil, maakt het hem erg geschikt voor op het kantoor. Bovendien, kan het licht ook uitgeschakeld worden. Kortom, dit is een prima luchtbevochtiger voor kortstondig intensief gebruik.

Type bevochtiger: Koudwaterverdamper
Maximale oppervlakte: 25 m²
Geluidsniveau: 25 dB
Hygrometer: Nee
Inhoud waterreservoir: 0,75 liter
Luchtvochtigheid instelbaar: Nee
Prijs: ± € 30,-

✔️ Draadloos
✔️ Geschikt voor op het kantoor

✔️ Ook voor aromatherapie
✔️ Verkrijgbaar in 4 kleuren
Korte levensduur door oxidatie problemen