Luchtvochtigheidsmeter kopen? Top 7

Ben je op zoek naar een goede luchtvochtigheidsmeter? Er zijn veel verschillende soorten op de markt, zo heb je vintage maar ook moderne varianten. De moderne luchtvochtigheidsmeters zijn accurater dan de ouderwetse modellen.

Tegenwoordig is een luchtvochtigheidsmeter veel meer dan enkel een hygrometer. Zo heb je meters die aangeven wat voor weer het is, hoe warm het buiten én binnen is naast natuurlijk de luchtvochtigheid. Om het je makkelijk te maken hebben wij de beste luchtvochtigheidsmeters van dit moment onder elkaar gezet.

Datoza luchtvochtigheidsmeter

Datoza luchtvochtigheidsmeter

Bekijk deze meter bij bol.com ›

Dit is een simpele luchtvochtigheidsmeter die precies doet wat je wilt. Hij geeft de luchtvochtigheid aan. Het is een accuraat apparaat, hij meet elke 10 seconden de lucht. Naast de luchtvochtigheid geeft hij ook de temperatuur aan. Deze is in te stellen op graden Fahrenheit en graden Celsius.

Het is een kleine apparaat van 5,5 centimeter bij 6,6 centimeter, hij heeft dus een klein oppervlakte van 36,3cm2. Ideaal, zo kun je hem overal in huis ongemerkt gebruiken! Hij heeft drie manieren om te bevestigen: met een magneet, ophangoog en hij is neer te zetten op zijn voet.

Tijdweergave: Nee
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Nee
Energie: 1x AAA batterij
Prijs: ± € 30,-

✔️ Strakke vormgeving
✔️ Duidelijk scherm met grote cijfers
✔️ Inclusief comfort zone indicator
✔️ AAA-batterij gaat 18-24 maanden mee


TFA – Digitale Thermo Hygrometer

TFA - Digitale Thermo Hygrometer

Bekijk deze meter bij bol.com › Bekijk deze meter bij Coolblue ›

De volgende in deze lijst is de TFA Digitale luchtvochtigheidsmeter. Deze heeft een strak vierkant uiterlijk met ronde hoekjes. Hij geeft de tijd aan evenals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Bovendien is ook deze hygrometer uitgerust met een comfort indicator door middel van drie smileys.

Doordat hij op AA-batterijen werkt is hij binnen overal neer te zetten en te gebruiken. Echter is hij niet bestand tegen vocht en dus niet buiten te gebruiken. De letters en cijfers op dit apparaat zijn groot en duidelijk te lezen. Kortom, hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Tijdweergave: Ja
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Nee
Energie: AA batterij
Prijs: ± € 19,-

✔️ Eenvoudig en praktisch in gebruik
✔️ Voordelige prijs
✔️ Compact formaat


 Qumax Digitale luchtvochtigheidsmeter

 Qumax Digitale luchtvochtigheidsmeter

Bekijk deze meter bij bol.com ›

De Qumax luchtvochtigheidsmeter is iets uitgebreider dan bovenstaande apparaten. Hij heeft een breder display waar naast de luchtvochtigheid ook de temperatuur, tijd, datum en dag wordt weer gegeven. Bovendien bezit hij ook een comfort indicator, zo kun je in 1 oogopslag zien of alles nog in orde is.

Je kunt de Qumax ophangen zoals op de afbeelding met de ingebouwde ophanghaak. Of je kunt hem neerzetten door zijn standaard uit te klappen. Je hoeft niet bang te zijn dat de batterijen op raken, want deze heeft hij niet. Je kunt deze luchtvochtigheidsmeter simpel opladen met een USB kabel.  

Tijdweergave: Ja
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Ja
Energie: USB oplaadbaar
Prijs: ± € 20,-

✔️ 1 keer per half jaar opladen is genoeg
✔️ Fijn display
✔️ Je kunt hem als wekker gebruiken
Thermometer wijkt 1,5 graden af.


Tool Meister TM2

Tool Meister TM2

Bekijk deze meter bij bol.com ›

De Tool Meister TM2 is een hele eenvoudige luchtvochtigheidsmeter. Hij is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren: groen, rood, blauw, geel, wit en zwart. Hij geeft de luchtvochtigheid aan en de temperatuur. Omdat hij zo goedkoop is kun je er meerdere bestellen om op meerdere plekken in je huis de vochtigheidsgraad te controleren.

Het is een klein ding van 45mm in doorsnede. De luchtvochtigheid wordt elke 10 seconden gemeten, dit geeft een accuraat beeld. De luchtvochtigheidsmeter kan een 5% afwijking hebben, maar dat is niet erg veel. Gemiddeld krijgt deze vriend een 4,2 uit 5 sterren van 150+ reviews.

Tijdweergave: Ja
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Nee
Energie: LR44 batterij
Prijs: ± € 9,-

✔️ 4,2 uit 5 sterren van 150+ reviews
✔️ Voordelige prijs
✔️ Je hoeft niets in te stellen
✔️ Heel klein formaat


Vintage luchtvochtigheidsmeter Messing

Vintage luchtvochtigheidsmeter Messing

Bekijk deze meter bij bol.com ›

Deze mooie vintage luchtvochtigheidsmeter is even iets anders dan de moderne meters. Naast een praktische functie is dit namelijk een mooie toevoeging aan je interieur. Hij is uitgerust met een barometer, thermometer en hygrometer en is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Hij heeft een goud uiterlijk maar is gemaakt van roestvrij metaal. Hierdoor gaat hij lang mee en blijft hij lang mooi. De hygrometer is eenvoudig op te hangen aan een schroef of spijker. Hij is 12 centimeter in doorsnede, dus verwacht geen groot wand kunstwerk zoals de foto’s doen geloven.

Tijdweergave: Nee
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Nee
Energie: n.v.t.
Prijs: ± € 39,-

✔️ Inclusief luchtdruk meter
✔️ Duidelijk af te lezen
✔️ Vintage ontwerp  


Emos Select Draadloos weerstation

Emos Select Draadloos weerstation

Bekijk deze meter bij bol.com ›

Ben je toch op zoek naar iets met meer informatie? Dan is de Emos Select Draadloos weerstation misschien wel iets voor jou. Je kunt op dit apparaat naast de luchtvochtigheid véél meer aflezen. Zo heb je onder andere de datum, tijd, binnen- en buitentemperatuur, wekker met snooze functie, weertrend, barometer, kalender, correctie op zeeniveau, weersvoorspelling, en de maanstand.

Hij is uitgerust met drie sensoren die je buiten neer kunt zetten, zo is de lezing accurater dan wat ze op het weerbericht voorspellen. Het touchscreen display is overzichtelijk en vanaf elke hoek te lezen. De helderheid van het display is aan te passen naar wens, net als de vele andere instellingen die dit multifunctionele apparaat heeft.

Tijdweergave: Ja
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Ja
Energie: AA + AAA batterijen
Prijs: ± € 45,-

✔️ Afstand tussen meter en buitensensor is groot (100 m)
✔️ Klok automatisch bijgewerkt via DCF
✔️ Duidelijke handleiding om in te stellen
✔️ Keuze om gebruik te maken van de batterijen of adapter in gebruik


Medisana thermohygrometer digitaal HG 100 60079

Medisana thermohygrometer digitaal HG 100 60079

Bekijk deze meter bij bol.com › Bekijk deze meter bij Blokker ›

De eerste in deze lijst is de Tubble Air Purifier. Het is een geweldige luchtreiniger van Nederlandse komaf. De reiniger werkt met een vierstaps zuiveringstechniek: een voorfilter, UV-C lamp, koolstoffilter en ten slotte een HEPA H13 filter. Dit zorgt voor een uiterst fijne precisie.

Om specifiek te zijn, hij heeft een CADR-waarde van 400m3/h (snelheid luchtzuivering). Wanneer je last hebt van allergieën kun je er zeker van zijn dat hij snel resultaat levert, en voorkomt dat je loopt te snotteren. Tot slot kun je hem bedienen met een smart app, en heeft hij een automatische stand.

Tijdweergave: Ja
Thermometer: Ja
Weersvoorspelling: Nee
Energie: AAA batterij
Prijs: ± € 15,-

✔️ 4,5 uit 5 sterren van 900+ reviews
✔️ Kan worden opgehangen aan de magneet aan de achterkant
✔️ 3 jaar garantie
Kan een afwijking van 1°C en 8% luchtvochtigheid hebben