De beste luchtreinigers tegen allergieën

Heb je last van allergieën? Dan kan een luchtreiniger je helpen! Een luchtreiniger zuivert de lucht, onder andere van pollen, huisstofmijt en stof. Een goede luchtreiniger heeft een Hepa-filter een een ionisator functie. Deze combinatie zorgt ervoor dat álle stofdeeltjes (groot+klein) worden gevangen.

Een luchtreiniger werkt ideaal tegen allergieën, maar heb je al gedacht aan een luchtbevochtiger tegen allergieën? Deze regelt ook nog eens de luchtvochtigheid, hierdoor raak je nog sneller van een verstopte neus af!


Tubble® Air Purifier

Tubble® Air Purifier luchtreiniger allergie

Bekijk deze reiniger bij bol.com › Bekijk deze reiniger bij Fonq ›

De eerste in deze lijst is de Tubble Air Purifier. Het is een geweldige luchtreiniger van Nederlandse komaf. De reiniger werkt met een vierstaps zuiveringstechniek: een voorfilter, UV-C lamp, koolstoffilter en ten slotte een HEPA H13 filter. Dit zorgt voor een uiterst fijne precisie.

Om specifiek te zijn, hij heeft een CADR-waarde van 400m3/h (snelheid luchtzuivering). Wanneer je last hebt van allergieën kun je er zeker van zijn dat hij snel resultaat levert, en voorkomt dat je loopt te snotteren. Tot slot kun je hem bedienen met een smart app, en heeft hij een automatische stand.

Maximale oppervlakte: 51 m²
Geluidsniveau (max): 60 dB
CADR-waarde: 400 m³h
Gewicht: 4600 gram
Merk: Tubble
Prijs: ± € 169,-

✔️ Eenvoudig en praktisch in gebruik
✔️ 4,6 uit 5 sterren van 25+ reviews
✔️ Prachtig ontwerp
✔️ Ook versie zonder laser dust sensor beschikbaar


Philips AC0820/10

Philips AC0820/10

Bekijk deze reiniger bij bol.com › Bekijk deze reiniger bij Coolblue ›

Philips is een betrouwbaar merk als het gaat om luchtzuivering. Zo is ook de Philips AC0820/10 een goede optie. De lucht in je huis wordt goed gezuiverd en hij is eenvoudig in gebruik. Bovendien heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Tot ruimtes van 24m2 is hij gecertificeerd om de lucht 99,9% allergenen vrij te houden, maar ook tot ruimte van 49m2 is de lucht goed gezuiverd. De vele reviews prijzen de prettige intuïtieve werking, de goede kwaliteit en zijn lange levensduur.

Maximale oppervlakte: 24 m²
Geluidsniveau (max): 61 dB
CADR-waarde: 190 m³h
Gewicht: 2400 gram
Merk: Philips
Prijs: ± € 129,-

✔️ 4,5 uit 5 sterren van 3000+ reviews
✔️ Heeft 3 standen inclusief slaapmodus
✔️ Ook beschikbaar in het donkergrijs
✔️ Ideaal voor in de slaapkamer of babykamer


Philips AC2887/10 luchtreiniger allergie

Philips AC2887/10 luchtreiniger allergie

Bekijk deze reiniger bij bol.com › Bekijk deze reiniger bij Coolblue ›

De Philips AC2887/10 werkt ideaal wanneer je last hebt van allergenen in de lucht. Hij is uitgerust met een HEPA filter (NanoProtect S3) en een koolstoffilter (Active Carbon). Daarnaast kan hij ook automatisch de lucht scannen om de zuiverheid te bepalen.

Deze grote vriend is ideaal om te gebruiken in de slaap- woonkamer of op het kantoor. Hij heeft een groot bereik van 79m2 en een snelle luchtzuivering CADR-waarde van 333m3/h. Bovendien is hij uitgerust met nachtmodus, deze is erg stil.

Maximale oppervlakte: 43 m²
Geluidsniveau (max): 51 dB
CADR-waarde: 333 m³h
Gewicht: 2400 gram
Merk: Philips
Prijs: ± € 250,-

✔️ 5 verschillende standen
✔️ 4,7 uit 5 sterren van 2000+ reviews
✔️ Werkt energiezuinig
Geen ionisator functie


Clean Air Optima® CA-506

Clean Air Optima® CA-506

Bekijk deze reiniger bij bol.com › Bekijk deze reiniger bij Expert ›

Wanneer je last hebt van allergieën zoals stof en huisstofmijt dan is de Clean Air Optima CA-506 ook een goede oplossing. Hij heeft een CADR waarde van 220m3/h en is gegarandeerd geschikt voor ruimtes tot 28me, maar werkt ook goed voor ruimtes tot 60m2.

Dit is een luchtreiniger uitgerust met voorfilter, HEPA-filter, UV lamp, koolstoffilter en een ionisator. De ionisator functie verspreid ionen, deze klampen zich vast aan de stofdeeltjes waardoor deze zwaarder worden. Vervolgens komen de verzwaarde deeltjes in de luchtfilters terecht.

Maximale oppervlakte: 28 m²
Geluidsniveau (max): 60 dB
CADR-waarde: 220 m³h
Gewicht: 5527 gram
Merk: Clean Air Optima
Prijs: ± € 189,-

✔️ Filtercapaciteit tot 99,97%
✔️ Minimale geluidsniveau is 20dB
✔️ Ventilator heeft vijf standen
Geen nachtmodus


WINIX Luchtreiniger allergie ZERO

WINIX Luchtreiniger allergie

Bekijk deze reiniger bij bol.com › Bekijk deze reiniger bij Coolblue ›

Een andere populaire luchtreiniger die goed tegen allergieën werkt is de WINIX luchtreiniger Zero. Hij heeft een krachtig vermogen en is slim uitgerust met een licht- en stof sensor. Hierdoor zal hij automatisch aangaan wanneer hij stof detecteert.

Ook deze luchtreiniger is uitgerust met goede filters (HEPA en koolstof) en een plasma ionisator functie. Verder heeft hij een hoge CADR-waarde (390m3/h). Ook kun je hem aanzetten op verschillende standen zoals: met of zonder ionisator functie, ventilator snelheid en timer.

Maximale oppervlakte: 50 m²
Geluidsniveau (max): 31 dB
CADR-waarde: 390 m³h
Gewicht: 7000 gram
Merk: Winix
Prijs: ± € 190,-

✔️ Ozonvrije technologie
✔️ Stil en veilig in gebruik
✔️ Automatische stille nachtmodus
✔️ Heeft verschillende certificaten (ECARF en AHAM)